Elite dental as er det eneste selskapet i Norge som tilbyr kjøp og slag av brukt medisinsk utstyr til markedet, og dette innbærer en del retningslinjer for både selger og kjøper.

 

1.       Mva, ved slag av utstyr mellom kjøper og selger, når det selges medisinsk utstyr mellom kjøper og selger skal det ikke beregnes mva på selve salget, hvis dette blir gjort privat, men hvis det selges via et selskap til et annet selskap, er dette mva pliktig for selger, på hele salgsummen.

 

2.       Varens garanti, det er i dag ingen garantier på kjøp av brukt utstyr solgt mellom selskaper, men selges produktene som privat gjelder kjøpsloven, og det innbærer 2 års reklamsjonsrett på produkter solgt.

 

 

3.       Varens verdier, det er ikke enkelt å sette verdier på produkter som selges brukt, men en tommelfinger regel er at alle varer (nytt eller brukt) som selges brukt har en tapsverdi pr år, og den regnes på følgende måte, 25 % verdifall første år, og deretter minimum 20% hvert påfølgende år.

 

4.       Varens tilstand, Det er selger som alltid må gjengi varens tilstand, og her må det bevisgjøres at ved feil informasjon eller manglende informasjon vedrørende varens tilstand kan kunne føre til oppheving av kjøpet, eller at selger må finasiere eller dekke tapet ved teknsik utbedring av produktet/ene.

 

 

5.       Sikkerhet, for at kjøper skal kunne være trygg på en vare kjøpt brukt, kan det utføres og legges ved en tilstands rapport, samt verdivurdering av selve produktet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Elite dental as kan hjelpe deg å selge medisinsk utstyr du ikke lengre bruker, eller at du har kjøpt nytt, og ikke ønsker ha gamle varer liggende å oppta plass på et lager eller lignende.

Vi ønsker og ta vare på miljø, og sørge for at produkter ikke bare blir kastet, og ødelegger vår kjære planet, og vi prøver alt vi kan ta vare

1.       Våre kunder, Elite dental as har i dag over 1200 kunder i vår database, og vi kan markedsføre ditt produkt før vi hjelper deg å selge det.

 

2.       Vår markedsportal, Elite dental har i dag egne hjemmesider for slag av brukt utstyr, og vi bruker flere kanaler for å sikre deg et salg. Vi sender ut hver 3 uke et nyhetsbrev, og dette treffer nye kunder/kjøpere hver uke, vi benytter også sosiale media for å sikre salg. Dette er noe som vi bygger opp hver eneste dag.

 

3.       Taksering Elite dental as tilbyr takst av alle typer medisinsk utstyr, for å fastsette riktig pris på produktet til markedet, slik at kjøper og selger kan være fornøyd. Vi benytter oss av en internasjonal portal med priser fra hele Europa, for å sikre en riktig pris til produktet/ene.

 

4.       Taksering av hele klinikker, Elite dental as tilbyr også taksering av hele klinikker og alt dens utstyr som kan selges.

 

5.       Priser, Elite dental as har gjeldene takster for salgshjelp for salg av brukt medisinsk utstyr.

 

·         20% inkl mva for slag av småutstyr (dette er for profilering og salgshjelp)

·         399,- inkl mva pr produkt for taksering (dokument med takst er inkludert)

·         8900,- inkl mva for taksering av utstyr på hel klinikk (reisekostnader tilkommer)

19900,- inkl mva for taksering av hele klinikken (reisekostnader tilkommer)